Ben jij een zoeker?

Mark heeft na een tocht langs verschillende baantjes, nu veel plezier in zijn werk en volgt allerlei opleidingen om zich nog verder te ontwikkelen. Als vanzelf komt van alles op zijn pad wat hem weer een mogelijkheid geeft op een nieuwe job. Zijn ouders vinden het maar niets dat hij om de paar jaar van baan verandert, want ze maken zich zorgen over de opbouw van zijn pensioen. Het gebeurde wel eens dat het niet goed afliep en dat Mark een tijdje zonder werk zat. Maar ze zijn ook trots op zijn carrière-stappen. Mark wilde ook steeds maar praten over wat er speelt en hoe hij zaken anders zou kunnen aanpakken. Dat vonden de ouders van Mark een beetje vermoeiend. Mark heeft dit in de gaten gekregen en vermoeit zijn ouders hier nu niet meer mee. Hij heeft een groepje gelijk geïnteresseerden om zich heen verzameld om mee te sparren. Mark is een zoeker. Zijn ouders zijn vinders.

In alle soorten relaties speelt het onderscheid tussen zoeker en vinder een grote rol. Vooral in familierelaties, maar met name in liefdesrelaties, kunnen de verschillen tot problemen leiden. Als de ene partner een zoeker is en de ander een vinder verschillen we zoveel in de aanpak van situaties en de manier van streven naar voldoening, dat het lastig is om de erkenning van de ander te krijgen voor wat ons beweegt. Deze erkenning voor wie we zijn vormt de kern van een relatie. Als dat moeizaam gaat, is dat een bron voor het ontstaan van conflicten.

Meer leren over dit onderwerp en hoe conflicten te voorkomen en op te lossen? 

3 antwoorden op “Ben jij een zoeker?”

  1. Remarkable! Its genuinely remarkable paragraph, I have got much clear idea regarding from this paragraph.| Kellen Claudius Santa

  2. great issues altogether, you simply received a new reader. What may you suggest about your submit that you made a few days in the past? Any positive? Maggy Elton Britt

Reacties zijn gesloten.