De groenteboer op de hoek

De Groenteboer, die meer omzet wilde.

Peter is mijn groenteboer op de hoek, de lokale connector in de wijk, zo te zeggen. 

Hij bestaat al jarenlang en draaide een redelijke omzet, maar in zijn verhalen hoorde je toch wel een ondertoon: “Ja, die grote supermarkt verderop trekt wel erg veel klanten weg met al die reclame en natuurlijk hadden ze totaal geen gevoel voor service met al die pubers voor een jeugdloon” (eerste pijler: Wat gebeurt er?)

Hij voelde zich een beetje het slachtoffer van de grote jongens.

Maar een jaar geleden draaide het helemaal. Iedere keer als ik in de zaak van Peter kwam dan stelde hij me vragen. Rare vragen over waar ik behoefte aan had enzo. Hij vroeg ook mijn e-mail adres.

En zo kreeg ik mailtjes van Peter, over wat er in de aanbieding was, dat er volgende week geen bietjes werden geleverd door de groothandel en zelfs een keer dat het zou gaan ijzelen en je beter de dag daarvoor je groente en fruit kon inslaan. En ook het assortiment van Peter werd anders.

“Peter”, vroeg ik “waarom ben je me gaan mailen?”.

Het verhaal was als volgt:  Zijn oudste zoon had een online marketing training gevolgd en had hem als proefpersoon vragen gesteld. En Peter was wakker geworden, heel wakker. Hij zag wat hij zélf kon doen om meer omzet te halen (tweede pijler).

Peter besefte dat hij zijn klanten nog op een andere manier kon benaderen dan alleen een praatje bij het afrekenen (derde pijler: hoe kan het anders?). Dat hij schaarse informatie had over prijzen, leveringsoverschot of problemen die hij exclusief kon delen met zijn klanten (nieuwe elementen) en vooral besefte hij in dat persoonlijke contact zijn kracht was. En dat het aan de klant was om te beslissen of hij dit wilde of de onpersoonlijke benadering van de grote supermarkt.

Hij had ontdekt dat je je klanten kon mailen, appen en op andere manieren kon bereiken, dat je teksten kon schrijven die persoonlijk waren en extra informatief , omdat ze ingingen op de behoefte van de klant.

Hoe zit bij jou? Ben je – net als Peter – bereid om breder te kijken?

Sta je open voor meer informatie die je direct verder brengt en die je omzet verhoogt? 

En … kun je kiezen welke onderwerpen je meteen een groeisprong geven als je kijkt naar de volgenden onderwerpen: Direct Sales, Winnende Offertes, Online Producten, Verbinding maken, Financieel inzicht, e-Mail Marketing, Conflicten oplossen, Teksten schrijven, Retail marketing, Klant profilering, Facebook adverteren, Pitchen en Presenteren.

Het mooie is dat je niet hoeft te kiezen. Je krijgt ze allemaal. Maar rustig aan, je hebt twaalf maanden om alles te volgen en te implementeren. Doe er één per maand en haal alles eruit wat erin zit!

Wat is jouw eerste keuze? Kijk op

beUnited ZZP MKB Nederland

8 antwoorden op “De groenteboer op de hoek”

  1. Im thankful for the article. Really looking forward to read more. Really Great. Lorraine Freddy Hall

  2. For newest information you have to go to see the web and on internet I found this website as a finest web page for hottest updates. Candy Iggie Pillsbury

  3. Georgia I am a huge fan!! Everyday at work I always check to see if you have something new!!! Love love love BCN!!! Keep it up!! Meara Lauren Margarida

  4. After going over a handful of the blog posts on your web page, I seriously like your technique of blogging. Kara-Lynn Ethelred Tyler

Reacties zijn gesloten.